Pankek (Kahvaltılık)

Pankek (Kahvaltılık) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1.5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Pişirme kademesi için ;
- Sıvı yağ
Servis önerisi için ;
- Sürülebilir çikolata yahut çikolata sosu
Pankek (Kahvaltılık) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir çırpma kabına yumurtaları ve şekeri ekleyip mikser ile birlikte güzelce çırpalım süt ekleyip tekrar çırpalım .
- Ardından süt, kabartma tozu, vanilya ekleyip uygunca çırpmaya devam ediyoruz kek kıvamın dan biraz daha koyu olacak formda yapın ve bir kenara alalım.
- Birleştirmek için :Pankek tavası yahut teflon yapışmaz bir tavaya biraz sıvı yağ ekleyelim ve fırça ile her tarafına dağıtın .
- Bitmiş bir ketçap yahut mayonez kutunuz varsa yıkayıp yeterlice kurutun kek hamurunu ona boşaltıp daha kolay sıkabilirsiniz ya da yemek kaşığı ile dökerek kendi kendine yayılmasını bekleyin.
- Üzeri göz göz olunca pan keklerimizi spatula ile zıt çevirelim ,diğer tarafını da pişirin her iki taraf pişen pankeklerimizi servis tabağına alın.
- Üzerine zevkinize nazaran meyve, bal, çikolata ile servis edebilirsiniz şimdiden afiyet olsun fotoğraf paylaşmayı unutmayın 🤗.
Pankek (Kahvaltılık) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





