Pankek

Pankek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • Bal
  • 200 gram kaymak
  • Pudra şekeri

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

İsteğe bağlı ;

  • Çilek
  • Muz

Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1-yumurta ve şeker mikserle 2 dakika düzgünce çırpılır.
  2. 2-uzerine süt, un, kabartma tozu, vanilya eklenip tekrar çırpılır.
  3. 3-cok az yağ alıp tavaya fırçayla sürülür kağıt havluyla fazlalığı alınır.
  4. 4-1 yemek kaşığı kadar tavaya dökülür.
  5. 5-45 er saniye her iki tarafı pişirilir.
  6. 6-uzerine pudra şekeri serpilir, bal dökülür, tabağın yanına dilimlenmiş muz, çileklerle süslenir.
  7. Afiyet olsun 🩷.

Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Vişneli Güllaç (Videolu)
Diyet Sebze
Fırında Sebzeli Tavuk But
Dede Baba Pastası (Kars)
Çift Renk Tatlı (İrmikli)
Profiterol Ve Ekler Hamuru (Sıvıyağla)
Hdabla | © 2025 |