Pankek
Pankek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 2 su bardağı süt
- 3 su bardağı un
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Verilen bütün materyalleri mikser ile güzelce çırpalım.
- Pankeklerimizi pişirmek için tavamızı ısıtalım. İçine sıvı yağ eklediğimiz için tavayı yapmaya gerek yok.
- Pankek hamurundan 1 yemek kaşığı alarak tavaya aralıklı olarak dökelim. Yakın dökerseniz birbirlerine yapışabilirler.
- Pankeklerimizin üzeri göz göz olunca çeviriyoruz öbür tarafı pişince tabağa alalım.
- Hamurumuz bitene kadar bu formda devam edelim. İster ballı ister çikolatalı servis edelim.
Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











