Pankek

Pankek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 3 su bardağı un
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Verilen bütün materyalleri mikser ile güzelce çırpalım.
  2. Pankeklerimizi pişirmek için tavamızı ısıtalım. İçine sıvı yağ eklediğimiz için tavayı yapmaya gerek yok.
  3. Pankek hamurundan 1 yemek kaşığı alarak tavaya aralıklı olarak dökelim. Yakın dökerseniz birbirlerine yapışabilirler.
  4. Pankeklerimizin üzeri göz göz olunca çeviriyoruz öbür tarafı pişince tabağa alalım.
  5. Hamurumuz bitene kadar bu formda devam edelim. İster ballı ister çikolatalı servis edelim.

Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Brokoli Salatası (Diyet)
Un Helvası
Nohutlu Brokoli Salatası
Glutensiz Yaban Mersinli Yoğurt Keki
Şekersiz Fit Kek
Güllaç Tarifi
Hdabla | © 2025 |