Pankek
Pankek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Servis önerisi:
- Kivi
- Muz
- Çilek
- Reçel
- Bal
- Çikolata
Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pankek yapmak için öncelikle yumurtalar ve şekeri uygun bir karıştırma kabına alarak uygunca çırpalım.
- Süt, un, kabartma tozu, vanilya ek çırpma teli ile çırpalım. Siz dilerseniz mikser ile de çırpabilirsiniz. Kek kıvamından biraz daha koyu olacak halde hamur hazırlayalım.
- Teflon ya da yapışmaz bir tavaya az sıvı yağı dökelim, fırça yardımı ile her tarafına dağıtalım. Sıvı yağı az kullanmak pankek yapmanın püf noktalarındandır. Dilerseniz peçete ile de tavaya dağıtabilirsiniz.
- 1 büyük kaşık hamur dökülerek hamurun kendi kendine yayılmasını bekleyelim.
- Üzeri göz göz olmaya başlayan pankeklerimizi spatula yardımı ile karşıt çevirelim. Başka taraflarını da pişirelim.
- Her iki tarafı da pişen pankeklerimizi servis tabağına alalım.
- Üzerine pudra şekeri serpilerek zevkinize nazaran muz, kivi, çilek, çikolata, bal, sürülebilir çikolata, reçel ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











