Pankek

Pankek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
  • 1/2 (yarım) su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu

Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta, yoğurt, şeker ve sıvı yağ şeker eriyene kadar çırpılır.
  2. Un ve kabartma tozu da ek edililerek biraz daha çırpılır.
  3. Yapışmaz uygun bir tava ocağa alınır.
  4. Bir kaşık yardımı ile kek harcından aralıklı olarak tavaya dökülür.
  5. Orta harlı ateşte altı pişirilir.
  6. Bir spatula yardımı ile alt üst edilerek başka tarafı da pişirilir.
  7. Hamur bitene kadar pişirmeye devam edilir. Afiyet olsun.

☆☆Pankeklere dileyen bal yahut krem çikolata da sürebilir.

Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ispanaklı Yeşilim Tatlısı
Nohutlu Semizotu Yemeği
Islak Kek
Karamelize Havuç
Hayali Ay Kurabiyem
Kadayıflı Muhallebi (Çok Hafif Bir Tatlı)
Hdabla | © 2025 |