Pankek

Pankek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tutam tuz

Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Merhabalar öncelikle pankeklerinizin bu türlü her yeri tıpkı pişsin istiyorsanız ocağın ateşini çok hoş ayarlamanız gerekiyor. Ben öncesinde tavayı ısıtıyorum. Sonra kısık ateşten bir tık fazla olacak şekilde ocağı ayarlıyorum. Yavaş yavaş pişmesini sağlıyorum. Bu formda pişince her yeri birebir renk oluyor. Yani biraz sabır gerektiriyor 🥰 Yapılışına geçelim.
  2. Yumurta ve şekeri çırpıp akabinde diğer gereçleri ekliyoruz. Pürüzsüz olacak halde mikserler yahut çırpıcı ile çırpıyoruz.
  3. Kaşık yardımı ile ısınmış tavaya birer yemek kaşığı dökelim.
  4. Kısık ateşte göz göz olunca çeviriyoruz. Sırayla birebir süreci yapıp hazır oluyor. Afiyet olsunnn. 🥳

Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Pancarlı Roka Salatası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karnabahar Mantısı
Coleslaw Salatası
Dubai Çikolatası
Gofret Kurabiye
Buzluk Kurabiyesi
Tahinli Pudra Şekerli Un Helvası
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.