Pankek

Pankek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tutam tuz
Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Merhabalar öncelikle pankeklerinizin bu türlü her yeri tıpkı pişsin istiyorsanız ocağın ateşini çok hoş ayarlamanız gerekiyor. Ben öncesinde tavayı ısıtıyorum. Sonra kısık ateşten bir tık fazla olacak şekilde ocağı ayarlıyorum. Yavaş yavaş pişmesini sağlıyorum. Bu formda pişince her yeri birebir renk oluyor. Yani biraz sabır gerektiriyor 🥰 Yapılışına geçelim.
- Yumurta ve şekeri çırpıp akabinde diğer gereçleri ekliyoruz. Pürüzsüz olacak halde mikserler yahut çırpıcı ile çırpıyoruz.
- Kaşık yardımı ile ısınmış tavaya birer yemek kaşığı dökelim.
- Kısık ateşte göz göz olunca çeviriyoruz. Sırayla birebir süreci yapıp hazır oluyor. Afiyet olsunnn. 🥳
Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





