Pancarlı Pembiş Humus

Pancarlı Pembiş Humus Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet kırmızı pancar
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 3 yemek kaşığı tahin
  • 2 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon

Pancarlı Pembiş Humus Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pancarı soyalım,yıkayıp doğrayalım, üzerine geçecek kadar su ekleyelim yumuşayana kadar haşlayın.
  2. Diğer yandan haşlanmış nohutların kabuklarını çıkaralım ben hazır haşlanmış kullandım. Blendera alalım.
  3. Haşladığımız pancarı ekleyelim sarımsak,zeytinyağı,tahin,limon suyu,tuz ve kimyonu ek edip pürüzsüz bir hâl alana kadar çekelim,(kıvamı katı gelirse az su ek edilir).
  4. Pancarlı humus hazır.

Afiyet olsun not; hazır haşlanmış pancarda olur.

Pancarlı Pembiş Humus Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mozaik Pasta
Brüksel Lahanalı Bulgur Pilavı
Ev Yapımı Şekersiz Çikolata
Limonata (Çok Lezzetli)
Ezo Gelin Çorbası (Kolay Anlatımlı)
Elmalı Kereviz Salatası
Hdabla | © 2025 |