Pancarlı Erişte

Pancarlı Erişte Tanımı İçin Malzemeler

Pancarlı erişte için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı haşlanmış pancar püresi (250 ml) (1 adet iri pancar)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (hamur sert kıvamlı olacak)

Pancarlı Erişte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pancarı haşlıyoruz.
  2. Püre haline mixer ile geçiriyoruz.
  3. Yumurtaları uygun bir kaba kırıyoruz, tuzu koyuyoruz.
  4. Zeytinyağı koyuyorsunuz.
  5. Pancar püresini koyuyoruz ve hoş ce karıştırıyoruz.
  6. Unu ekliyoruz sert kıvam hamur elde edene kadar yoğuruyoruz, 1 saat dinlendiriyoruz.
  7. Hamurları açıyoruz 30 er saniye 2 taraflı ısıtıyoruz sonra kesiyoruz.
  8. Temiz bir beze serip, bir kaç gün kuruyana kadar bekliyoruz ve sonra saklama kaplarına alıp kışın afiyetle yiyoruz.

Pancarlı Erişte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yumurtasız Krem Karamel
Damaklarda Tat Bırakacak Kuş Salatası
Tencerede Kabak Tatlısı
Patetesli Dört Baklagilli Çorba
Lokmalık Bayatlamayan Kavanozda Sünger Pankek (Yumuşacık 4 Güne Kadar Tazecik Bayatlamaz)
Fırında Tavuk Patates
Hdabla | © 2025 |