Pancarlı Erişte
Pancarlı Erişte Tanımı İçin Malzemeler
Pancarlı erişte için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı haşlanmış pancar püresi (250 ml) (1 adet iri pancar)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (hamur sert kıvamlı olacak)
Pancarlı Erişte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pancarı haşlıyoruz.
- Püre haline mixer ile geçiriyoruz.
- Yumurtaları uygun bir kaba kırıyoruz, tuzu koyuyoruz.
- Zeytinyağı koyuyorsunuz.
- Pancar püresini koyuyoruz ve hoş ce karıştırıyoruz.
- Unu ekliyoruz sert kıvam hamur elde edene kadar yoğuruyoruz, 1 saat dinlendiriyoruz.
- Hamurları açıyoruz 30 er saniye 2 taraflı ısıtıyoruz sonra kesiyoruz.
- Temiz bir beze serip, bir kaç gün kuruyana kadar bekliyoruz ve sonra saklama kaplarına alıp kışın afiyetle yiyoruz.
Pancarlı Erişte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












