Pancar Yaprak Sarma

Pancar Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 demet pancar yaprağı

İç harcı için;

  • 1 büyük soğan
  • 1 su bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı bulgur
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • İsteğe bağlı baharat

Pancar Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk adım olarak pancar yapraklarını yıkayıp daha sonra soğuk suya bırakılır, bu süreç yaprakta mümkün acı tadı alır.
  2. İç harcını pişirelim, soğanı küp küp doğrayıp kavuralım.
  3. Kavrulan soğanın içine salçaları ekleyip 2 dk daha kavuralım.
  4. Ardından pirinç ve bulguru ekleyip kısık ateşte 1 su bardağı su ile birlikte ön pişirme yapalım.
  5. Son kademede ise sarmalarımızı sarıp yaklaşık 45 dk pişirelim.
  6. Pişen sarmalarımızı servis basamağında alt taban için süzme yoğurt ve tereyağında pul biber yakıp servis ettim afiyet olsun.

Pancar Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yazların Vazgeçilmezi Karpuzlu Smoothie
Tatlı İçme Suyu İle Taze Biber Turşusu
Sosata
Zeytinyağlı Taze Fasulye
Krem Peynirli Pastane Poğaçası
Diyet Kurabiye (Tek Öğünlük)
Hdabla | © 2025 |