Pancar Yaprağı Kavurması

Pancar Yaprağı Kavurması Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet pancarın saplı yaprağı
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı su
- Sıvı yağ
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
Üzeri için;
- Sarımsaklı yoğurt
Pancar Yaprağı Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sıvı yağı tencereye koyuyoruz. Üzerine doğradığımız soğan ve sarımsakları ek edip pembeleşene kadar kavuruyoruz.
- Daha sonra yıkayıp doğradığımız pancar yapraklarını ek ediyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
- Kendi suyunu çektikten sonra yarım çay bardağı su ek ediyoruz.
- Suyunu çekince baharat ve tuzları ek edip karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Pancar Yaprağı Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


