Pancar Turşusu ( Tam Tutan Efsane Lezzet )

Pancar Turşusu ( Tam Tutan Efsane Lezzet ) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg pancar
  • 1,5 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • 6-7 diş sarımsak
  • 1 lt kavanoz (turşuyu pancarları haşladığımız su ile yapıyoruz üzerini geçecek kadar su koyuyoruz)

Pancar Turşusu ( Tam Tutan Efsane Lezzet ) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle pancarları soyarak ikiye keselim ve tencereye koyalım. Üzerini geçecek kadar su koyup hafif yumuşayana kadar haşlayalım.
  2. Haşlanan pancarları ılındıktan sonra dilimleyelim.
  3. Pancarları haşladığımız suyun içine 1 su bardağı üzüm sirkesi,1,5 yemek kaşığı kaya tuzunu koyup tuz eriyene kadar karıştıralım.
  4. Kavanozun içine dilimlenmiş pancarları koyalım, ortalara da sarımsakları koyalım. 7en son turşu suyunu da koyalım ve kapağını 3 geri bir ileri olmak üzere kapatıp soğumaya bırakalım ve buzdolabına koyalım. 1 gün sonra turşumuz hazır olacaktır 👍.

Pancar Turşusu ( Tam Tutan Efsane Lezzet ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İncir Ve Elma Dolgulu Çatlak Kurabiye
Semizotlu Kuru Cacık
Kabak Tatlısı
Pizza Poğaça
Cevizli Kek
Yeşil Detox Suyu
Hdabla | © 2025 |