Pancar Salatası
Pancar Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet büyük uzunluk pancar
- 1 kutu konserve mısır
- 8 adet kornişon salatalık turşusu
- Yarım demet dereotu
- Yarım demet maydonoz
- Birkaç kısım taze nane
- Yarım su bardağı ceviz
- Nar ekşisi
- Yarım limon
- Zeytinyağı
- Tuz
Pancar Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pancarları soyup küp küp doğrayarak düdüklü tencerede orta sertlikte haşlıyoruz.
- Bu ortada yeşillikleri ve turşuyu ince ince doğrayıp,cevizi de kırıyoruz.
- Haşlanan pancarların suyu süzülüp soğuduktan sonra tüm gereçleri karıştırıyoruz.
- Damak zevkinize nazaran gereç ölçüsünü azaltıp arttırabilirsiniz diye bilhassa bir ölçü belirtmedim.
- Zeytinyağı tuz limon ve nar ekşisini de ekleyip güzelce karıştırıyoruz.Afiyet olsun🌸.
Pancar Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








