Pancar Erişte Veya Kesme Hamur

Pancar Erişte Yahut Kesme Hamur Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram haşlanmış ve soyulmuş pancar
  • 1200 gram un (300 gram un kıvama nazaran yavaş yavaş eklenebilir)
  • 4 adet yumurta
  • Tuz

Pancar Erişte Yahut Kesme Hamur Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Haşlanmış blenderdan geçirelim. Püre kıvamına gelmeli.
  2. Hamurun üzerine 1 yemek kaşığı tuz atıp karıştırın. Hamurun ortasına yumurtaları kıralım. Güzelce yoğuralım kıvamı ele yapışmayacak sert bir hamur olmadıysa un ekleyerek kıvam aldıralım.
  3. Yoğurduktan sonra 30 dakika streçleyip, hamuru dinlendirelim.
  4. Hamurları bezelere ayırıp ince olacak biçimde açalım. İki tarafını da unlayarak açalım.
  5. İster erişte ister kare hamur olarak kesip yemeklik ve çorbalık olarak serip, hamuru kurutmaya bırakalım.
  6. Cam kavanozlarda saklayıp dilediğiniz vakit kullanabilirsiniz.

Pancar Erişte Yahut Kesme Hamur Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lemon Posset – İtalyan Limon Tatlısı
Karnabahar Kızartması
Soslu Zeytin
Siirt Kiteli (Haşlama İçli Köfte)
Taze Pideler
Süt Helvası
Hdabla | © 2025 |