Pamuk Poğaça

Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket kuru maya
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta akı
  • Aldığı kadar un

İç harcı;

  • Beyaz peynir

Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Maya, şeker, su ve sütü kabımıza alalım mayamız güzelce karışana kadar çırpalım.
  2. Ardından yağımızı ve sarısını ayırdığımız yumurtamızı ekleyelim.
  3. Daha sonra tuz ve unumuzu ekliyoruz denetimli biçimde.
  4. Ele yapışmayacak kulak göğsü kıvamında hamurumuzu uygunca yoğuruyoruz.
  5. Üzerini streçle kapatıp pak bir beze sararak yaklaşık 45 dk mayalanmaya bırakıyoruz.
  6. Mayası gelen hamurumuzu alıyoruz iç harcını koyuyoruz şekillendirip tepsimize diziyoruz.
  7. Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz isteğe nazaran susam çörek otu serpiştirip fırına gönderiyoruz.
  8. Fırından alınca üzerini pak bezle örtüyoruz yemek için azıcık soğumasını bekliyoruz afiyet olsun:).

Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

10 Dakikada Anne Kurabiyesi (Videolu)
Köfte Tadında Kıymalı Tel Şehriye Çorbası
İrmikli Ve Muzlu Bisküvili Pasta
Ek Gıda Dönemi Taze Kabak Yemeği
Otlu Çörek
Fırında Soslu Patates
Hdabla | © 2025 |