Pamuk Poğaça

Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yumurta akı
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket toz maya yahut ( yarım paket yaş maya )
  • 3 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 8-9 çay bardağı un (dikkatli ekleyiniz)
  • 1 fincan yumuşak kıvamda terayağı

İçine ;

  • Peynir
  • Maydanoz

Üzeri için;

  • Akını aldığımız yumurtaların sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt
  • Susam yahut çörekotu

Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak süt, sıvı yağ ve suyu bir kaba alıp kaynatmadan ılıtıyoruz.
  2. Ilıyan karışımı yoğurma kabına aktarıyoruz.
  3. Yumurta aklarını, ve yoğurtu ekleyip yeterlice çırpıyoruz.
  4. Ardından mayamızı koyup eriyene kadar yeterlice karıştırıyoruz.
  5. Daha sonra tuz ve şekeri koyuyoruz.
  6. Bunlarıda erittikten sonra unumuzu dikkatlice ekliyoruz.
  7. En son unumuzu alırken içine tereyağımızıda alıp birlikte yoğruyoruz, çok yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur olacaktır.
  8. 10 dk dinlendirdikten sonra kesimlere ayırıp elimizle yeterlice açarak harcımızı koyalım.
  9. Sonra yanlarından içe yanlışsız katlayıp rulo üzere saralım.
  10. Sonra yumurtalarını sürüp susamlayıp evvelce 200 derecede alt üst ayarda ısınmış fırınımıza koyalım. 30-35 dk gözetleyerek pişiriniz. Afiyet olsun.

Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kolay Trileçe
Püreli Köfte
Portakal Soslu Kek
Ağlayan Pasta
3 Harfli Fit Kek
İçi Dışı Çikolata Chocolate Cookies
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet