Pamuk Poğaça

Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yumurta akı
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket toz maya yahut ( yarım paket yaş maya )
- 3 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 8-9 çay bardağı un (dikkatli ekleyiniz)
- 1 fincan yumuşak kıvamda terayağı
İçine ;
- Peynir
- Maydanoz
Üzeri için;
- Akını aldığımız yumurtaların sarısı
- 1 yemek kaşığı süt
- Susam yahut çörekotu
Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak süt, sıvı yağ ve suyu bir kaba alıp kaynatmadan ılıtıyoruz.
- Ilıyan karışımı yoğurma kabına aktarıyoruz.
- Yumurta aklarını, ve yoğurtu ekleyip yeterlice çırpıyoruz.
- Ardından mayamızı koyup eriyene kadar yeterlice karıştırıyoruz.
- Daha sonra tuz ve şekeri koyuyoruz.
- Bunlarıda erittikten sonra unumuzu dikkatlice ekliyoruz.
- En son unumuzu alırken içine tereyağımızıda alıp birlikte yoğruyoruz, çok yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur olacaktır.
- 10 dk dinlendirdikten sonra kesimlere ayırıp elimizle yeterlice açarak harcımızı koyalım.
- Sonra yanlarından içe yanlışsız katlayıp rulo üzere saralım.
- Sonra yumurtalarını sürüp susamlayıp evvelce 200 derecede alt üst ayarda ısınmış fırınımıza koyalım. 30-35 dk gözetleyerek pişiriniz. Afiyet olsun.
Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


