Pamuk Pasta

Pamuk Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı su
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu

Krema için;

  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket kremşanti

Keki ıslatmak için;

  • 2 su bardağı süt

Üzerine;

  • Hindistan cevizi

Pamuk Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kek için öncelikle yumurtaları ve şekeri köpük haline gelene kadar çırpalım.
  2. Sıvı yağ ve suyu ekleyip karıştıralım.
  3. Vanilya ,kabartma tozu ve nişasta ekleyip unu denetimli ekleyerek karıştıralım.
  4. Yağlanmış borcam tepsiye kek hamurunu eşit yayalım ve 180 derece fırında 25-30 dk pişirelim.
  5. Kek fırından çıkarınca 2 su bardağı süt ile ıslatalım.
  6. Kreması için; şeker, nişasta ,un ve sütü bir tencereye alıp daima karıştırarak yoğunlaşana kadar pişiriyoruz.
  7. Koyulaştığında ocağı kapatıp tereyağ ve vanilyayı ekleyip çırpıcı ile karıştıralım .Soğumaya bırakalım.
  8. İyice soğuyan kremaya toz kremşanti ekleyip mikser ile çırpalım.
  9. Kek üzerine kremayı dökelim üzerini hindistan cevizi ile kaplayalım, buzdolabında soğumaya bırakalım.
  10. En az 4 saat dinlendirip dilimleyelim ve süsleyelim. Afiyet olsun🫶🏻.

Pamuk Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pesto Soslu Makarna
Nohut Suyundan Dondurma (Kayısılı)
Lokanta Usulü Etli Patlıcan Güveç
Dubai Cupcake
El Açması Soslu Peynirli Börek
Fırında Şehriyeli Kuzu Pirzola
Hdabla | © 2024 |