Pamuk Pasta

Pamuk Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı su
- 1 su bardağı nişasta
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 2 paket kabartma tozu
Krema için;
- 1 litre süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket kremşanti
Keki ıslatmak için;
- 2 su bardağı süt
Üzerine;
- Hindistan cevizi
Pamuk Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kek için öncelikle yumurtaları ve şekeri köpük haline gelene kadar çırpalım.
- Sıvı yağ ve suyu ekleyip karıştıralım.
- Vanilya ,kabartma tozu ve nişasta ekleyip unu denetimli ekleyerek karıştıralım.
- Yağlanmış borcam tepsiye kek hamurunu eşit yayalım ve 180 derece fırında 25-30 dk pişirelim.
- Kek fırından çıkarınca 2 su bardağı süt ile ıslatalım.
- Kreması için; şeker, nişasta ,un ve sütü bir tencereye alıp daima karıştırarak yoğunlaşana kadar pişiriyoruz.
- Koyulaştığında ocağı kapatıp tereyağ ve vanilyayı ekleyip çırpıcı ile karıştıralım .Soğumaya bırakalım.
- İyice soğuyan kremaya toz kremşanti ekleyip mikser ile çırpalım.
- Kek üzerine kremayı dökelim üzerini hindistan cevizi ile kaplayalım, buzdolabında soğumaya bırakalım.
- En az 4 saat dinlendirip dilimleyelim ve süsleyelim. Afiyet olsun🫶🏻.
Pamuk Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



