Pamuk Gibi Yumuş Poğaça
Pamuk Üzere Yumuş Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 buçuk büyük su bardağı süt
- 1 büyük su bardağı yarısından biraz fazla sıcak su
- 2 pk kuru maya
- Yarım büyük su bardağı toz şeker
- 2 yumurta (akı içine sarısı yüzüne)
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 kilo un tamamı ve 2 bardak daha üstüne ekledim
Pamuk Üzere Yumuş Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle iyi günler sütümüzü ,mayamızı, suyumuzu, şekerimizi güzelce bir kapa ekleyelim, sütümüz olağan oda sıcaklığında olcak suyumuz sıcak olacak! bunlar güzelce köpürene kadar bekleyin daha sonra öteki materyalleri ek ediyoruz.
- Ben evvel maya, şeker, süt ,suyumuzu ,yağımızı tereyağımızı 2 kaşık yoğurdumuzu 2 tatlı kaşığı tuzu da ekledim ( bu ortada yoğurdu ben kendim mayalıyorum).
- Eritene kadar karıştırdım ve 15/20 dakika beklettim zira yumurta akını çabucak eklerseniz pişer.
- Bekledikten sonra yumurta akınıda ekleyip şöyle bir karıştırdım ellerimle ve daha sonra unumu azar azar ekleyerek yoğurmaya başladım bir kilo tüm girdi ve bir büyük bardak tan biraz daha aldı yani hamur kulak göğsü kıvamında olcak hatta azıcık daha yumuşak oluyor sonra bir saat beklettim püf noktası burası hanımlar bekleyen mayalı hamur hakikaten kusursuz oluyor.
- Önceden ısıttığımız fırınımızda ısı ayarı yaklaşık 190/200 derecede ısıtıp hazır hale gelsin ben ortalama 20 dakika içinde pişirdim fakat tabiki denetim ederek bazlılarımızın fırını daha süratli pişirebilir onun için dikkatle pişiririm ben her vakit !
- Hamurumuzun biçimini istediğiniz üzere yapabilirsiniz ben yuvarlak yaptım içine beyaz peynir ekledim ancak boşta yapabilirsiniz yahut kaşarlı kimilerin üzerine kaşar dilimi ekledim kusursuz lezzetli oldu. !😋 inşallah beğenirsiniz iyi günleriniz afiyet şeker olsun 🧡.
Eğerki unuttuğum birşey varsa sorabilirsiniz yada aklınıza yatmayan bişey 👍.
Pamuk Üzere Yumuş Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







