Pamuk Gibi Poğaça
Pamuk Üzere Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yaş maya/ instant maya
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta akı
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 5-6 su bardağı un
Üzeri için ;
- Çörek otu
- Susam
Pamuk Üzere Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yoğurma kabıma ısıtmış olduğum suyu ve sütü alıyorum.
- Daha sonra mayayı ve şekeri ekliyorum. Yeterlice karıştırdıktan sonra 5 dk mayanın etkinleşmesi için bekliyorum.
- Bekledikten sonra yumurtanın beyazı, sıvı yağ, tuz ekleyip güzelce karıştırıyorum. (yumurtanın sarısı üstüne kullanılacak).
- Son olarak 5 su bardağı unumu ekleyip yoğurdukça kalan öbür unumu ekliyorum.
- İyice yoğurduktan sonra üstünü kapatıp dinlenmesi için sarıyorum.
- Yaklaşık 30-40 dk sonra hamurum kabarmış oluyor.
- Sofraya alıyorum ve küçük modüller halinde koparıp ister sade ister peynirli olarak yapıyorum.
- Yağlanmış tepsime form verip diziyorum. Ayırdığım yumurta sarılarını üstüne sürüp çörek otu ekliyorum.
- 200 derece ısınmış olan fırınıma üstleri kızarana kadar koyuyorum. Piştikten sonra kenara alıp üstünü bir bezle örtüyorum.Afiyet olsun.
Pamuk Üzere Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










