Pamuk Gibi Poğaça

Pamuk Üzere Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yaş maya/ instant maya
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta akı
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 5-6 su bardağı un

Üzeri için ;

  • Çörek otu
  • Susam

Pamuk Üzere Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak yoğurma kabıma ısıtmış olduğum suyu ve sütü alıyorum.
  2. Daha sonra mayayı ve şekeri ekliyorum. Yeterlice karıştırdıktan sonra 5 dk mayanın etkinleşmesi için bekliyorum.
  3. Bekledikten sonra yumurtanın beyazı, sıvı yağ, tuz ekleyip güzelce karıştırıyorum. (yumurtanın sarısı üstüne kullanılacak).
  4. Son olarak 5 su bardağı unumu ekleyip yoğurdukça kalan öbür unumu ekliyorum.
  5. İyice yoğurduktan sonra üstünü kapatıp dinlenmesi için sarıyorum.
  6. Yaklaşık 30-40 dk sonra hamurum kabarmış oluyor.
  7. Sofraya alıyorum ve küçük modüller halinde koparıp ister sade ister peynirli olarak yapıyorum.
  8. Yağlanmış tepsime form verip diziyorum. Ayırdığım yumurta sarılarını üstüne sürüp çörek otu ekliyorum.
  9. 200 derece ısınmış olan fırınıma üstleri kızarana kadar koyuyorum. Piştikten sonra kenara alıp üstünü bir bezle örtüyorum.Afiyet olsun.

Pamuk Üzere Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dubai Brownie Pastası
Yoğurtlu Nohutlu Mantı Çorbası
Arapların Helva Tarifi (Lezzeti Harika)
Ejder Meyveli Sütlü Tatlı
El Açması Börek
Çok Kolay Tavuk Pirzola Kızartma
Hdabla | © 2025 |