Paçanga Böreği (Galeta Unsuz)

Paçanga Böreği (Galeta Unsuz) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet hazır yufka
- 1 adet domates
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 150 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- 150 gram doğranmış pastırma
Paçanga Böreği (Galeta Unsuz) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Böreğinin iç harcı hazırlanır. Biberler küçük küçük doğranarak az sıvı yağda sotelenir bir kap içerisine alınır.
- Sonra kabuğu soyulan ve küp küp doğranan domatesler, kaşar peyniri ve pastırmalar eklenip karıştırılarak iç harcı hazırlanır.
- Yufka büyüklüğüne nazaran 6 yahut 8 üçgen kesime bölünür. Her modüle iç harcından çokça yerleştirilerek sigara böreği sarar üzere lakin daha iri sarılır.
- Hazırlanan börekler bol sıvı yağda kızartılır. Afiyet olsun.
Not:Dilerseniz dondurucuda saklayabilirsiniz. Ben 2 kişinin yiyeceği kadar kızartıp kalanını dondurucuya koydum. Meskende galeta unum kalmadığı için galeta unsuz bir formda kızartmayı tercih ettim.
Paçanga Böreği (Galeta Unsuz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

