Paçanga Böreği

Paçanga Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 2 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 200 gram kaşar peynir
  • 200 gram pastırma yada sucuk,salam
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Paçanga Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle sebzelerimizi yıkayıp kabımıza küp küp doğruyoruz.
  2. Kaşarımızı küp küp doğruyoruz pastırma sevmediğimiz için ben sucuk ve salam kullandım küp küp doğradım.
  3. Malzemelerimizi karıştırıyoruz isterseniz baharat olarak pul biberde ekleyebilirsiniz.
  4. Yufkamızı üçgen formunda kesiyoruz düz bir bölgeye alıyoruz kalın kısmına içimizden ekleyip kenarlarını içe hakikat katlayıp yuvarlıyoruz.
  5. Tavamıza yağımızı ekleyip ocağımıza alıyoruz orta ateşte yağ ısınınca sarmış olduğumuz börekleri kızartmaya başlıyoruz çevirerek her iki tarafıda kızarınca fazla yağını çekmesi için kâğıt havlu koyduğumuz servis tabağına alıyoruz.

Paçanga Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fıstıklı Bomba
Nohutlu Kuskus Pilavı
Salçalı Tost
Et Kavurma (Lokum Gibi)
Fırında Sebzeli Et Yemeği
Dondurma Tadında Soğuk Pasta
Hdabla | © 2025 |