Paçanga Böreği

Paçanga Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- Pastırma (70 gr) 18 adet dilimli
- 3 adet kapya biber
- 5 adet yeşil biber
- Rendelenmiş mozzeralla ya da kaşar peyniri
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı galeta unu
- 3 adet yufka
- Ayçiçek yağı
Paçanga Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Biberleri ince ince doğrayın. Yağlanmış tavada orta pişmiş kıvamda olana kadar kavurun.
- Yufkaları 4 eşit üçgen kesim olacak biçimde kesin. Geniş kısmına biber harcını üzerinde doğradığınız pastırmayı ve en son rendelenmiş kaşar peynirini koyun. Yanlardan kapatıp, sarın. Yufkanın açılmaması için en ucunu suya batırabilirsiniz.
- Hazırladığınız paçangaları evvel yumurtaya sonra galeta ununa bulayın. Evvelden ısıtılmış yağlı tencerede, kızartın. Afiyet olsun.
Paçanga Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

