Paçanga Böreği

Paçanga Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet böreklik yufka
- 100 gram pastırma
- 100 gram rendelenmiş kaşar
- 1 adet domates
- 1 adet kapya biber
- 1 adet çarliston biber
Panesi için;
- 1 su bardağı galeta unu
- 2 adet yumurta
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Paçanga Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak böreğin içini hazırlayın. Bunun için pastırmaları ince olarak doğrayın.
- Biberleri birebir formda ince olarak doğrayın.
- Domateside küçük küçük doğrayın.
- Karıştırma kabında pastırma, kaşar, biberler ve domatesi karıştırın.
- Yufkaları 8 adet üçgen kesimlere bölün.
- Yufkanın geniş kısmına iç harcınızdan koyun.
- Kenarlarını katlayarak böreklerinizi sarın.
- Yumurtayı yeterlice çırpın.
- Hazırladığınız börekleri evvel yumurtaya akabinde galeta ununa bulayıp kızdırdığınız sıvı yağda önlü artlı kızartın. Afiyet olsun 😋.
Paçanga Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













