Özel Tarif Biber Dolması
Özel Tanım Biber Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 12 adet dört uçlu dolmalık biber (yarım kg)
- 1.5 su bardağı pirinç
- 2 adet soğan
- 2 adet domates (birinin kabukları üst kapak olacak)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- Sumak
- Nane
- Toz kırmızı biber
- Maydanoz
- Biberlerden az eksik su
Özel Tanım Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle biberlerin içlerini bastırıp çıkartalım.
- İç harcı için;soğanları domatesleri doğrayıp pirinçleri ekleyelim.
- Pirinçlerin üstüne baharatları,maydanozu ve salçaları ekleyelim.
- Sıvıyağ ve suyuda ek ettikten sonra iç harcı güzelce karıştıralım.
- İç harcı biberin bir parmak eksiği kadar koyup ayırdığımız domates kabuklarından kapak yapalım ve tencereye dizelim.
- Tencereye dizdiğimiz dolmaların üzerine içlerine gelecek formda tuz ve sıvı yağ dökelim.
- Biberlerin üstüne gelmeyecek halde tencereye su döküp 5-6 damla limon sıkalım ve bir tabak yardımıyla üzerini kapatalım.
- Biber dolmasını öncelikle yüksek ısıda kaynamaya başlamalıdır daha sonra kısığa alıp üzerini hiç açmadan pişirmeye bırakalım.
Şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun ❤️ çok pratik ve çok lezzetli bir tanımdır. Gün ve özel gün akşamlarında masa ortasında şıklık sağlayacak bir yemektir.
Özel Tanım Biber Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















