Özel Tarif Biber Dolması

Özel Tanım Biber Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 12 adet dört uçlu dolmalık biber (yarım kg)
  • 1.5 su bardağı pirinç
  • 2 adet soğan
  • 2 adet domates (birinin kabukları üst kapak olacak)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sumak
  • Nane
  • Toz kırmızı biber
  • Maydanoz
  • Biberlerden az eksik su

Özel Tanım Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle biberlerin içlerini bastırıp çıkartalım.
  2. İç harcı için;soğanları domatesleri doğrayıp pirinçleri ekleyelim.
  3. Pirinçlerin üstüne baharatları,maydanozu ve salçaları ekleyelim.
  4. Sıvıyağ ve suyuda ek ettikten sonra iç harcı güzelce karıştıralım.
  5. İç harcı biberin bir parmak eksiği kadar koyup ayırdığımız domates kabuklarından kapak yapalım ve tencereye dizelim.
  6. Tencereye dizdiğimiz dolmaların üzerine içlerine gelecek formda tuz ve sıvı yağ dökelim.
  7. Biberlerin üstüne gelmeyecek halde tencereye su döküp 5-6 damla limon sıkalım ve bir tabak yardımıyla üzerini kapatalım.
  8. Biber dolmasını öncelikle yüksek ısıda kaynamaya başlamalıdır daha sonra kısığa alıp üzerini hiç açmadan pişirmeye bırakalım.

Şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun ❤️ çok pratik ve çok lezzetli bir tanımdır. Gün ve özel gün akşamlarında masa ortasında şıklık sağlayacak bir yemektir.

Özel Tanım Biber Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Orman Meyveli Kek
Yaz Sıcağında İçinizi Serinletecek Limonata Tarifi
Doyurucu Akşam Çorbası (+6 Ay)
Kalburabastı
Lavaş
Roka Salatası
Hdabla | © 2025 |