Özbek Pilavı (Semerkand Usulü)

Özbek Pilavı (Semerkand Usulü) Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gr havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 kg pirinç
  • 200-250 gr tavuk eti
  • 250-300 ml sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kimyon
  • Damak zevkine nazaran tuz

Özbek Pilavı (Semerkand Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye yağı döküp tavuk etini kızartıyoruz. Daha sonra doğranmış soğanı ekleyip soğanlar altın rengini alana kadar kavuruyoruz.
  2. Havuçları jülyen (frit tarzında) doğruyoruz ve tencereye ekleyip 2-3 dakika kadar kavuruyoruz. Sonra havuçların üstünü çok hafif örtecek kadar su ekliyoruz.
  3. Üzerine kimyon serpiyoruz, kaynamaya bırakıyoruz. Kaynadıktan sonra altını kısıp kapağını kapatıyoruz ve 20-30 dakika demlemeye bırakıyoruz.
  4. Pirinci güzelce yıkıyoruz, üzerine tuz serpiyoruz ve kaynar suda 5-10 dakika bekletiyoruz. Suyunu süzüp tencereye ekliyoruz. Üzerine damak tadına nazaran tuz serpip, pirinçlerin üzerini 1 cm geçecek kadar su ekliyoruz. Yüksek ateşte suyu çekene kadar pişiriyoruz.
  5. Suyu çektikten sonra pirinçi güzelce karıştırıp görselde gösterildiği üzere düzleyip kısık ateşte 15 dakika demliyoruz.
  6. 15 dakikadan sonra yalnızca pirinçi karıştırıyoruz ve tekrar 15 dakika demlemeye bırakıyoruz.
  7. Son olarak 15 dakika daha demledikten sonra servis ediyoruz.

Afiyet olsun!

Özbek Pilavı (Semerkand Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tam Ölçülü Suffle Tarifi
Tuzlu Kurabiye
Pratik Borcam Tatlısı
Tavuk Pirzola Dolması
Adana Kebap
Viral Olan Portakallı Kek (Videolu)
Hdabla | © 2025 |