Özbek Pilavı (Muhteşem)

Özbek Pilavı (Muhteşem) Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram kuzu kuşbaşı
  • 1 adet büyük uzunluk kuru soğan
  • 2 büyük uzunluk havuç
  • 4 diş sarımsak
  • Kimyon
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı pirinç (400 ml.) (kullandığım osmancık pirinç)
  • 2 su bardağı + 1 kaynar et yahut tavuk suyu

Özbek Pilavı (Muhteşem) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Küçük küçük kuşbaşı doğramış olduğumuz etlerimizi baharatlarımızı da ekleyerek kısık ateşte kavurma yoluyla yeterlice pişirelim (içine orta ara sıcak su ekleyerek pişirdiğiniz vakit çok daha hoş oluyor. ).
  2. Etlerin pişmesine yakın bir mühlet de içine küçük dilimler halinde doğradığımız havuçlarımızı ekleyelim.
  3. Ayrı bir tencerede (pilav tenceremiz) doğradığımız soğan ve sarımsaklarımızı yağ ile kavuralım.Tuzunu ekleyelim.
  4. İçine et ve havucumuzu ekleyelim bir defa daha karıştırarak üzerine eksiksiz yayacak halde evvelce ıslatıp yıkadığımız pirinçlerimizi ekleyelim.
  5. Üzerine kaynar et yahut tavuk suyumuzu ekleyelim.
  6. Kaynamaya başlar başlamaz altını kısalım ve tenceremizin kapağını hiç açmadan pişirelim.
  7. Suyunu çektiğinde pişmiş olacak.
  8. Piştiğinde 15 / 20 dakika kadar yemeğimizi dinlenmeye bırakalım.
  9. Sonrasında tenceremizi servis tabağına direk zıt çevirerek pilavımızı aktaralım. Ve efsane pilavımız servise hazır. Bayılacaksınız. Şimdiden afiyet olsun❤.

Özbek Pilavı (Muhteşem) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Damat Pastası
Pizza Poğaça
Kıymalı Karnıyarık Börek
Vişneli Mekik
Lahana Sarması
Berliner
Hdabla | © 2025 |