Özbek Pilavı (Muhteşem)
Özbek Pilavı (Muhteşem) Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram kuzu kuşbaşı
- 1 adet büyük uzunluk kuru soğan
- 2 büyük uzunluk havuç
- 4 diş sarımsak
- Kimyon
- Tuz
- Karabiber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı pirinç (400 ml.) (kullandığım osmancık pirinç)
- 2 su bardağı + 1 kaynar et yahut tavuk suyu
Özbek Pilavı (Muhteşem) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Küçük küçük kuşbaşı doğramış olduğumuz etlerimizi baharatlarımızı da ekleyerek kısık ateşte kavurma yoluyla yeterlice pişirelim (içine orta ara sıcak su ekleyerek pişirdiğiniz vakit çok daha hoş oluyor. ).
- Etlerin pişmesine yakın bir mühlet de içine küçük dilimler halinde doğradığımız havuçlarımızı ekleyelim.
- Ayrı bir tencerede (pilav tenceremiz) doğradığımız soğan ve sarımsaklarımızı yağ ile kavuralım.Tuzunu ekleyelim.
- İçine et ve havucumuzu ekleyelim bir defa daha karıştırarak üzerine eksiksiz yayacak halde evvelce ıslatıp yıkadığımız pirinçlerimizi ekleyelim.
- Üzerine kaynar et yahut tavuk suyumuzu ekleyelim.
- Kaynamaya başlar başlamaz altını kısalım ve tenceremizin kapağını hiç açmadan pişirelim.
- Suyunu çektiğinde pişmiş olacak.
- Piştiğinde 15 / 20 dakika kadar yemeğimizi dinlenmeye bırakalım.
- Sonrasında tenceremizi servis tabağına direk zıt çevirerek pilavımızı aktaralım. Ve efsane pilavımız servise hazır. Bayılacaksınız. Şimdiden afiyet olsun❤.
Özbek Pilavı (Muhteşem) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








