Özbek Pilavı

Özbek Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Göz kararı sıvı yağ
  • Bir ölçü et vs tavuk
  • 1 su bardağı pirinç

Özbek Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Benim evvelden kavurma etim vardı buzluktan çıkarıp kullandığım. Sizin yoksa şayet evvelce etlerinizi yahut tavuğunumuzu pişiriyoruz.
  2. Ardından doğradığımız soğan ve havucu zeytinyağında kavuruyoruz.
  3. Soğanlar pembeleşip rengi dönene kadar bu sürece devam edip etimizi ilava ediyoruz.
  4. Ardından 1 su bardağı pirinçimizi ve tereyağımızı ekleyip bir taşım kavuruyoruz.
  5. Suyunu eklemeden çabucak evvel karabiber,zerdeçal eğini yapıyoruz çabucak suyunu döküp kaynama bırakıyoruz. (damak zevkinize nazaran içine kuş üzümüde ekleyebilirsiniz. ) Afiyet olsun. 😌

Özbek Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Baklava Tadında Ay Tatlısı ( Bayram İçin Aşırı Pratik Tatlı)
Kremalı Muzlu Magnolya
Mozaik Kap Kek
Tavada Pratik Kazandibi
Tarhana Çorbası (Kaşık Kaşık İçirten)
Sodalı Yumuşacık Puf Poğaça
Hdabla | © 2025 |