Özbek Pilavı

Özbek Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kg kuşbaşı et
- Yarım kg havuç
- 2 su bardağı basmati pirinç
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 tatlı kaşığı toz kimyon (tepeleme)
- 1 baş sarımsak
- 5 su bardağı kaynar su
- Tuz
Özbek Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle küçük doğranmış kuş başı etleri haşlayın, havuçları jülyen halde kesin, akabinde kuru soğanı ince piyaz formda doğrayın .
- Öncelikle kuru soğanı pilavı pişireceğimiz tencerenin içine bırakın ve soğan yavaşça kramelize hale gelene kadar kavurun.
- Ardından havuçları soğanların üzerine bırakın ve birlikte havuçlar yumuşak hale gelene kadar kavurun .
- Ardından havuçların içine etleri ek ederek birlikte karıştırın .
- Etlerin üzerine pirinçleri yayın ve pilavın suyunu ve tuz kimyon ve nohutu bırakın ,hafifçe karıştırın .
- Ardından pirinçin ortasına sarımsağı bırakın ,kısık ateşte pilavımızı pişirin, pişen pilavımızın üzerini mutfak bezi bırakın ,kapağını kapatıp pilavın dinlenmesini bekleyin afiyet olsun 🙏🌸.
Özbek Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

