Özbek Pilavı

Özbek Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kg kuşbaşı et
  • Yarım kg havuç
  • 2 su bardağı basmati pirinç
  • 1 orta uzunluk kuru soğan
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 tatlı kaşığı toz kimyon (tepeleme)
  • 1 baş sarımsak
  • 5 su bardağı kaynar su
  • Tuz

Özbek Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle küçük doğranmış kuş başı etleri haşlayın, havuçları jülyen halde kesin, akabinde kuru soğanı ince piyaz formda doğrayın .
  2. Öncelikle kuru soğanı pilavı pişireceğimiz tencerenin içine bırakın ve soğan yavaşça kramelize hale gelene kadar kavurun.
  3. Ardından havuçları soğanların üzerine bırakın ve birlikte havuçlar yumuşak hale gelene kadar kavurun .
  4. Ardından havuçların içine etleri ek ederek birlikte karıştırın .
  5. Etlerin üzerine pirinçleri yayın ve pilavın suyunu ve tuz kimyon ve nohutu bırakın ,hafifçe karıştırın .
  6. Ardından pirinçin ortasına sarımsağı bırakın ,kısık ateşte pilavımızı pişirin, pişen pilavımızın üzerini mutfak bezi bırakın ,kapağını kapatıp pilavın dinlenmesini bekleyin afiyet olsun 🙏🌸.

Özbek Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Etli Sebzeli Güveç
Tavada Kazandibi
Fırında Fit Elma Tatlısı
Pankek
Soğan Turşusu (Antioksidan)
Klasik Tepsi Keki
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet