Otur Fatma Tatlısı (Nazlı) (Kocaeli)
Otur Fatma Tatlısı (Nazlı) (Kocaeli) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı mısır unu
- 1 su bardağı buğday unu
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı karbonat
Otur Fatma Tatlısı (Nazlı) (Kocaeli) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin bir kaba evvel yumurta ve tozşekeri koyup iki dakika mikserle çırpın.
- Sonra başka materyalleri ekleyin ve birkaç dakika bütün gereçleri mikserle çırpın.
- Yağlı kağıt serilmiş 26 santimlik fırın tepsisine hamuru yayın.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında kekin üzeri kızarana kadar pişirin.
- Kek piştikten sonra 30 dakika ılımaya bırakın.
- Kek ılıyınca servis tabağına alabilirsiniz.Afiyet olsun.
Otur Fatma Tatlısı (Nazlı) (Kocaeli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






