Otlu Kadayıf Böreği (Dışı Çıtır İçi Yumuşacık)

Otlu Kadayıf Böreği (Dışı Çıtır İçi Yumuşacık) Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram kadayıf
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Ispanağı kavurmak için; 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet küçük uzunluk soğan
- Çeyrek bağ ıspanak
- 100 gram süzme peynir
- 2 yemek kaşığı tulum peyniri
- Bir tutam maydanoz
- Bir tutam dereotu
- 1 adet yumurta
Üzerine sürmek için;
- 50 gram tereyağı
Otlu Kadayıf Böreği (Dışı Çıtır İçi Yumuşacık) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle incecik kıyılmış soğanları sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar soteleyelim.
- Yıkanıp doğranmış ıspanağı ekleyin, tuzunu ve karabiberini ekleyelim.
- Ispanak suyunu salıp çekene kadar kavurup soğumaya bırakalım.
- Bu ortada kadayıfları tel tel ayırıp üzerine zeytinyağı gezdirip zedelemeden karıştırıp yağın her tarafına geçmesini sağlayalım.
- Uygun bir kasede ıspanağı, peynirleri,yumurtayı,incecik kıyılmış dereotu ve maydanozu güzelce karıştıralım.
- Kadayıftan biraz tezgahın üzerine alıp uzunlamasına serelim.
- Resimlerdeki üzere en ucuna iç harcından koyup rulo saralım ve tepsiye dizelim.
- Tereyağını eritip fırçayla üzerlerine sürelim.
- 180°fırında altın sarısı olana kadar pişirelim.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Otlu Kadayıf Böreği (Dışı Çıtır İçi Yumuşacık) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










