Otlu Kadayıf Böreği (Dışı Çıtır İçi Yumuşacık)

Otlu Kadayıf Böreği (Dışı Çıtır İçi Yumuşacık) Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram kadayıf
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Ispanağı kavurmak için; 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet küçük uzunluk soğan
  • Çeyrek bağ ıspanak
  • 100 gram süzme peynir
  • 2 yemek kaşığı tulum peyniri
  • Bir tutam maydanoz
  • Bir tutam dereotu
  • 1 adet yumurta

Üzerine sürmek için;

  • 50 gram tereyağı

Otlu Kadayıf Böreği (Dışı Çıtır İçi Yumuşacık) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle incecik kıyılmış soğanları sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar soteleyelim.
  2. Yıkanıp doğranmış ıspanağı ekleyin, tuzunu ve karabiberini ekleyelim.
  3. Ispanak suyunu salıp çekene kadar kavurup soğumaya bırakalım.
  4. Bu ortada kadayıfları tel tel ayırıp üzerine zeytinyağı gezdirip zedelemeden karıştırıp yağın her tarafına geçmesini sağlayalım.
  5. Uygun bir kasede ıspanağı, peynirleri,yumurtayı,incecik kıyılmış dereotu ve maydanozu güzelce karıştıralım.
  6. Kadayıftan biraz tezgahın üzerine alıp uzunlamasına serelim.
  7. Resimlerdeki üzere en ucuna iç harcından koyup rulo saralım ve tepsiye dizelim.
  8. Tereyağını eritip fırçayla üzerlerine sürelim.
  9. 180°fırında altın sarısı olana kadar pişirelim.

Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Otlu Kadayıf Böreği (Dışı Çıtır İçi Yumuşacık) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tartolet Tarifi
Sütlü Tart
Tarçınlı Cevizli Anne Keki
Terbiyeli Erişteli Tavuk Çorbası
Salatalık Sushi
Kaşık Tatlısı
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet