Otlu Çörek

Otlu Çörek Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 4 su bardağı ılık su
  • 4 çay kaşığı tuz
  • Kuru maya (küçük toz paketin (4/3 ü)

İç harcı için;

  • 3 bağ ıspanak
  • 12 adet orta uzunluk soğan
  • 750 gram lor peyniri
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber

Otlu Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamurumuzu ele yapışmayacak halde tüm gereçlerle birlikte yoğuruyoruz. 3 saat dinlenmeye bırakıyoruz. Hamurumuz hazır olunca 12 bezeye ayırıp iki tepsiye 6 beze olarak ayırıyoruz.
  2. Ispanağı, soğanı küçük küçük doğruyoruz ve bir leğende ikisini yoğuruyoruz diriliği gitsin diye. Daha sonra lor peyniri, tuz, kuru nane, kırmızı toz biber atıp karıştırıyoruz.
  3. Tepsiyi yarım su bardağı zeytinyağıyla yağlıyoruz. Her kata iç harcı atıyoruz en üst hariç. En üst hamurumuzu çokça zeyrinyağıyla yağlayıp dilimliyoruz.
  4. Daha sonra evvelden ısıtılmış 200 derece fanlı ayarda pişiriyoruz. Üstü nar üzere kızarınca fırından alıp üstüne havlu kapıyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun biz yörükler çok yaparız.

Not:Ben hoş pişmesi için fırının orta bölmesinde tek tepsi pişiririm sırayla.

Otlu Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Avokadolu Yoğurt (12 + Ay)
Adana Kebap
Tavuk Fajita Burger (Tavuklu Hamburger)
Buzluk Pastası (Videolu)
Tavuk Yemeği
El Açması Kıymalı Börek
Hdabla | © 2025 |