Osmaniye Bayram Kömbesi

Osmaniye Bayram Kömbesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 kg un
  • 3 kg şeker
  • 1 kg tereyağı
  • 300-400 ml zeytinyağı
  • 1 litre yoğurt
  • 1 litre süt
  • 500 ml tahin
  • 2 su bardağı irmik
  • 1 ekmek mayası yahut fırından bir ekmek hamuru
  • 5 adet kabartma tozu
  • 2 adet vanilya
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 2 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 tatlı kaşığı kömbe baharatı

Osmaniye Bayram Kömbesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel sütü kaynatalım sıcak olacak.
  2. Sonra tereyağını eritelim.
  3. İrmiği kaba alalım sütün yarısını üzerine dökelim.
  4. Kalan süt ile maya ve şekeri birleştirip er itelim.
  5. Geniş kapta sıvı gereçleri katalım ve düzgünce karıştıralım.
  6. Geniş bir leğen usulü bir kapta unu eleyelim.
  7. Üzerine kabartma tozu, vanilya, kömbe kokusu, zerdeçal, tarçın ekleyelim.
  8. Sıvı materyalleri una katıp güzelce yoğuralım.
  9. Afiyet şifa olsun, biz her sene yapıyoruz bu tanımı ben çok beğeniyorum umarım sizde beğenirsiniz.

Osmaniye Bayram Kömbesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kırmızı Pancar Salatası (Mezesi)
Fırın Pilavı (Ruz Muammar)
Kırma Yeşil Zeytin
Havuç Topu
Gelin Bohçası
Susamlı Tahinli Kurabiye
Hdabla | © 2025 |