Orman Meyveli Trileçe (Kremasız)
Orman Meyveli Trileçe (Kremasız) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı ılık su
- 1 su bardağı un
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
Sütlü sos için;
- 3 bardak soğuk süt
Kreması için;
- 1 paket kremşanti (paketin üzerinde yazıldığı üzere hazırlanacak )
Meyveli sosu için
- 1 su bardağı karışık orman meyvesi
- Yarım su bardağı şeker
- 2 tatlı kaşığı nişasta (nişastayı açmak için birazcık su )
Orman Meyveli Trileçe (Kremasız) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel pandispanyayı hazırlıyoruz.
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra ılık suyu ekliyoruz.
- Unu kabartma tozunu vanilyayi eleyerek ilave ediyoruz.
- Tahta kaşık yardımıyla altan üst karıştırıyoruz.
- Önceden 180 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
- Pandispanyamız pişene kadar soslarımızı hazırlayalım.
- İlk evvel meyveli sos için materyalleri ocağa alıyoruz.
- Suyunu çekene kadar pişiriyoruz daha sonra blender ile çekiyoruz ılıması için kenara alıyoruz.
- Kremşantiyi üzerinde yazdığı üzere hazırlayıp dolaba atıyoruz.
- Pandispanya fırından çıktıktan sonra soğuk 3 su bardağı ile ıslatıyoruz(bu ortada şayet süt az gelirse bir bardak daha ekleyebilirsiniz).
- Kek soğuduktan sonra birinci evvel kremşantiyi sürüyoruz ,sonra meyveli sosuda döküyoruz.
- Üzerini beyaz çikolatayla süsleyebilirsiniz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun simdiden 🌺❣️.
Orman Meyveli Trileçe (Kremasız) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






