Orman Meyveli Trileçe (Kremasız)

Orman Meyveli Trileçe (Kremasız) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı ılık su
  • 1 su bardağı un
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya

Sütlü sos için;

  • 3 bardak soğuk süt

Kreması için;

  • 1 paket kremşanti (paketin üzerinde yazıldığı üzere hazırlanacak )

Meyveli sosu için

  • 1 su bardağı karışık orman meyvesi
  • Yarım su bardağı şeker
  • 2 tatlı kaşığı nişasta (nişastayı açmak için birazcık su )

Orman Meyveli Trileçe (Kremasız) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel pandispanyayı hazırlıyoruz.
  2. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
  3. Daha sonra ılık suyu ekliyoruz.
  4. Unu kabartma tozunu vanilyayi eleyerek ilave ediyoruz.
  5. Tahta kaşık yardımıyla altan üst karıştırıyoruz.
  6. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
  7. Pandispanyamız pişene kadar soslarımızı hazırlayalım.
  8. İlk evvel meyveli sos için materyalleri ocağa alıyoruz.
  9. Suyunu çekene kadar pişiriyoruz daha sonra blender ile çekiyoruz ılıması için kenara alıyoruz.
  10. Kremşantiyi üzerinde yazdığı üzere hazırlayıp dolaba atıyoruz.
  11. Pandispanya fırından çıktıktan sonra soğuk 3 su bardağı ile ıslatıyoruz(bu ortada şayet süt az gelirse bir bardak daha ekleyebilirsiniz).
  12. Kek soğuduktan sonra birinci evvel kremşantiyi sürüyoruz ,sonra meyveli sosuda döküyoruz.
  13. Üzerini beyaz çikolatayla süsleyebilirsiniz.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun simdiden 🌺❣️.

Orman Meyveli Trileçe (Kremasız) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şekersiz Tahinli Islak Kek
Annemin Dilimi Pastası
Salsa Sosu Fajita (Yanında Makarna)
Kocaman Kabaran Tarçınlı Meyveli Ve Cevizli Kek
Bursa’nın Meşhur Süt Helvası
Orjinal Bayatlamayan Un Kurabiyesi Tarifi (Videolu)
Hdabla | © 2025 |