Orman Meyveli Trileçe

Orman Meyveli Trileçe Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı dan 1 parmak eksik şeker
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı dolu dolu un
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu

Süt sosu için;

  • 2 su bardağı süt
  • Yarım paket krema
  • 3 yemek kaşığı şeker

Sosu için;

  • 250 gram orman meyveleri
  • 3 adet çilek
  • 1 su bardağı su
  • 2-3 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Arası için;

  • 1,5 poşet krem şanti
  • Yarım su bardağı soğuk süt

Orman Meyveli Trileçe Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle meyveli sos için meyveleri tencereye alın, üzerine şeker ve suyun yarısı ekleyip ocağa alın kaynamaya başlayınca 2-3 dk kadar daha kaynatıp kalan su ile nişastayı açın ve sosa ekleyip karıştırarak pişirin .
  2. Kıvam alınca ocaktan alın ve orta ara karıştırarak soğumaya bırakın.
  3. Kek için;yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın, akabinde sıcak suyu ekleyin un kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma ekleyip çırpın.
  4. Orta uzunluk kare borcama kek harcını dökün ve 1 kaç kere tezgaha vurarak hava kabarcıklarını çıkmasını sağlayın 180 derece kızarana kadar pişirin.
  5. Pişen kek büsbütün soğuduktan sonra süt sosu için olan gereçleri bir kaba alın ve şeker eriyene kadar karıştırın .
  6. Soğuyan keke kürdanla delikler açın ve sütü üzerine dökün( çok sütlü seviyorsanız sütün ölçüsünü 1 bardak arttıra bilirsiniz).
  7. Krem santiyi sütle çırpın ve kekin üzerine yayın son olarak meyveli sosu da üzerine döküp yayın ve dolapta 3-4 saat hatta vakit varsa 1 gece dinlendirin soğuk servis yapın afiyet olsun 💐🤗.

Orman Meyveli Trileçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Anne Kurabiyesi
Pudingli Kup
Beyaz Lahana Sarması
Karaköy Poğaça (Pastane Poğaçası)
Kaşar Peynirli Sütü Domates Çorbası
Sütlü Mısır Çorbası (12+ Ay)
Hdabla | © 2025 |