Orman Meyveli Soslu Sütlü İrmik Tatlısı

Orman Meyveli Soslu Sütlü İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 tatlı kaşığı margarin ya da tereyağı
  • 1 paket vanilya

Sosu için ;

  • 1 su bardağı dondurulmuş meyve (bende böğürtlen ve frenk üzümü vardı )
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım çay bardağından eksik su
  • 3.5 yemek kaşığı şeker

Orman Meyveli Soslu Sütlü İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye süt, şeker ve irmiği bırakalım.
  2. Göz göz olup kaynayana kadar karıştıralım.
  3. Daha sonra vanilya ve margarini bırakıp tekrardan karıştıralım.
  4. Islatmış olduğumuz tart kalıbımıza dökelim birinci sıcağı gittikten sonra buz dolabına bırakalım.
  5. Diğer yandanda sosu hazırlayalım.
  6. Meyveleri uygun bi tavaya alıp içerisine suyu ve şekeri ekleyip uygunca pişirelim.
  7. Daha sonra tıpkı ölçü bardak ölçüsünde suya 1 yemek kaşığı nisastayi da ekleyip uygunca karıştıralım(eğer katı olursa biraz su ekleyebilirsiniz ).
  8. Daha sonra tel süzgeçten geçirelim.
  9. Soğumuş olan tatlımızı tabağa alıp üzerine sosumuzu döküp dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun 🌸🌸.

Orman Meyveli Soslu Sütlü İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Sebzeli Tavuk
Pofuduk Tahıllı Ekmek
Zeytinyağlı Bamya
Haşhaşlı Revani Tatlısı
Sosisli Bohça Börek
Tavuklu Pilavı Birde Böyle Deneyin 🤌
Hdabla | © 2025 |