Orman Meyveli Pankek

Orman Meyveli Pankek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3,5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 -3 su bardağı un (yavaş yavaş ek ediyoruz)
Orman Meyveli Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin bir kabın içine bütün gereçleri ekleyip uygunca karıştırın pürüzsüz hale gelene kadar hazırladığınız hamur pürüzsüz akıcı kıvam olacaktır.
- Yapışmaz teflon tavayı ocak üzerine koyup kızdırın pankek harcından bir kepçe alın tavaya aralıklı aralıklı birer kepçe koyun kalın olmasın.
- Daha sonra hamurların üzeri delik delik olduğunda spatulayla çabucak çevirin 15 saniye bekletip alın pankek harcı bitene kadar devam edin.
- Pankekler piştikten sonra servis tabağına alıp dilediğiniz üzere süsleyin fındık, reçel, bal, sarelle, orman meyveleri vs. Çeşitli materyallerle servis yapabilirsiniz üzerine bol çikolata sosu çok yakışıyor.
Orman Meyveli Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







