Minik Elmalı Tartlar

Minik Elmalı Tartlar Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin yahut tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 10 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta
- Yarım paket kabartma tozu
- Yarım paket vanilya
- 3 su bardağı +2 yemek kaşığı un
İç harcı için:
- 4 adet elma
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım tatlı kaşığı tarçın
- Yarım su bardağından biraz fazla ceviz
Minik Elmalı Tartlar Tanımı Nasıl Yapılır?
- Elmamızı rendeliyoruz ocağa koyuyoruz.
- Üzerine şekerini ilave ediyoruz, suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Cevizi,tarçınını ekleyip kapatıyoruz ,bir kenarda soğumasını bekliyoruz.
- Hamuru için yağımızı eritiyoruz ,soğuyan yağı yoğurma kabına alıyoruz, üzerine sıvı yağı, yumurtayı, şekeri ekleyip karıştırıyoruz.
- Daha sonra bunu kabartma tozunu vanilyayı ekleyip yoğurduğumuz hamurdan portakal büyüklüğünde modül ayırıyoruz.
- Sonra ceviz büyüklüğünde kesimler alıyoruz küçük tart kalıplarımıza yerleştirip ince biçimde yayıyoruz.
- Üzerine hazırladığımız harcımızı ayırdığımız hamuru ayırdığımız hamuru bir kesim unla tekrardan yoğuruyor sonra sonra elimizde ovalayarak elimizle ovalayarak minik kesimler elde ediyoruz.
- Minik modüller elde ediyoruz tart kalıbına yaydığımız elma harcını üzerine serpiyoruz.
- Daha sonra 180 derece fırına sürüyoruz üzeri kızarana kadar pişiriyoruz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Minik Elmalı Tartlar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







