Minik Elmalı Tartlar

Minik Elmalı Tartlar Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin yahut tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 10 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yarım paket vanilya
  • 3 su bardağı +2 yemek kaşığı un

İç harcı için:

  • 4 adet elma
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağından biraz fazla ceviz

Minik Elmalı Tartlar Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Elmamızı rendeliyoruz ocağa koyuyoruz.
  2. Üzerine şekerini ilave ediyoruz, suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  3. Cevizi,tarçınını ekleyip kapatıyoruz ,bir kenarda soğumasını bekliyoruz.
  4. Hamuru için yağımızı eritiyoruz ,soğuyan yağı yoğurma kabına alıyoruz, üzerine sıvı yağı, yumurtayı, şekeri ekleyip karıştırıyoruz.
  5. Daha sonra bunu kabartma tozunu vanilyayı ekleyip yoğurduğumuz hamurdan portakal büyüklüğünde modül ayırıyoruz.
  6. Sonra ceviz büyüklüğünde kesimler alıyoruz küçük tart kalıplarımıza yerleştirip ince biçimde yayıyoruz.
  7. Üzerine hazırladığımız harcımızı ayırdığımız hamuru ayırdığımız hamuru bir kesim unla tekrardan yoğuruyor sonra sonra elimizde ovalayarak elimizle ovalayarak minik kesimler elde ediyoruz.
  8. Minik modüller elde ediyoruz tart kalıbına yaydığımız elma harcını üzerine serpiyoruz.
  9. Daha sonra 180 derece fırına sürüyoruz üzeri kızarana kadar pişiriyoruz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Minik Elmalı Tartlar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Gelin Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kahvaltılık Acuka Sos
Yulaf Poğaça
Elmalı Turta
Yaprak Sarma
Yapma Kızartması
Kuru Üzümlü Cevizli Kurabiye
Hdabla | © 2025 |