Orman Meyveli Kurabiye

Orman Meyveli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 120 gram tereyağı
  • 120 gr şeker (yarım su bardağından fazla)
  • 2 adet yumurta sarısı
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 2 dolu yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 190 gram un (2 su bardağı un)
  • 1 dolu yemek kaşığı nişasta
  • 100 gram karışık dondurulmuş orman meyvesi

Orman Meyveli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle dondurulmuş meyvelerimizi minik modüller haline getirelim tekrar buzluğa atalım.
  2. Uygun bir kapta tereyağı ve şekeri birkaç dk çırpalım.
  3. Yumurta sarılarını ekleyelim karışana kadar çırpalım.
  4. Limonkabuğu rendesi ve limon suyunu ekleyelim karıştıralım.
  5. Son olarak kuru materyalleri ekleyelim.
  6. Hamurumuzu hazırlayalım ele yapışmayan kıvamda hamurumuz olacak.
  7. En son meyvelerimizi ekleyelim karıştıralım.
  8. Hızlı bir formda meyveler sulanmadan form verip yağlı kağıt serili fırın tepsimize alalım.
  9. 175 derecede evvelce ısıtılmış fırında 12-13 dakika pişirelim.
  10. Üzeri hafif renk alınca fırından çıkaralım.
  11. Fırından çıkardıktan sonra bardak yardımıyla üzerine hafif bastırarak üzerine düz hal verelim.
  12. Soğuduktan sonra servis edebiliriz. Afiyet olsun.

Orman Meyveli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nohutlu Pirinç Pilavı
Ev Yapımı Şekersiz Çikolata
Öğlen Oturması
Patates Kavurması
Çörekotlu Kurabiye
Sütlü Tart
Hdabla | © 2025 |