Orman Meyveli Dondurma (Ev Yapımı)
Orman Meyveli Dondurma (Ev Yapımı) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı böğürtlen ( dondurulmuş)
- 1 su bardağı çilek (dondurulmuş)
- 1 su bardağı frambuaz (dondurulmuş) kremayı
- Yarım limon suyu (isteğe bağlı)
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı krema
Orman Meyveli Dondurma (Ev Yapımı) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Orman meyvelerini evvelden dondurucuda uygunca dondurulmuş olacak bu süreci daha evvelden de yapabilirsiniz.
- Dondurulmuş orman meyvelerini mutfak robotun içine alarak bir iki çeşit çekiniz.
- Sonra sırasıyla limon suyunu, sütünü, kremayı ekleyip güzelce çekiniz.
- Ara sıra robotu dinlendirin, kıvam aldıktan sonra bir kabın içine koyunuz.
- Bu halde dondurucuda 4 saat bekleniz, üstü buz tutmaması için yarım saatte bir karıştırınız.
- Servis esnasında ister külaha koyup, ister kaselere koyup servis edebilirsiniz.
- İsterseniz bir gün sonra tüketebillirsiniz. O vakit daha çok hoş oluyor.
Orman Meyveli Dondurma (Ev Yapımı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









