Orman Meyveli Chessecake
Orman Meyveli Chessecake Tanımı İçin Malzemeler
- 2 paket yulaflı bisküvi
- 60 gram eritilmiş tereyağı
Cheesecake harcı için:
- 400 gram labne peyniri (suyu süzülmüş)
- 200 ml krema
- 1 su parmağından bir parmak eksik toz şeker
- 2 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı vanilin
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Orman meyveli sos:
- Yarım su bardağı karışık orman meyvesi
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı nisasta (1 tatlı kaşığı su ile açilmig)
- Meyveleri şekerle pişirip nişastayı ekleyerek kıvam almasını sağlayın.
Orman Meyveli Chessecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bisküviler un üzere olacak formda rondoda çekilir.
- Eritilmiş tereyağı ve fındık ile karıştırılır.
- Kelepçeli kalıbın tabanına yayılır. Bardakla bastırılır.
- Krema için; labne ve şeker tel çırpıcı ile çırpılır.
- Üzerine sıvı krema, ün, nişasta, vanilya eklenir çırpılır.
- Yumurtalar teker teker eklenerek çırpılır.
- Bu karışım bisküvinin üzerine dökülür.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fanlı fırında kenarları sabit, ortası sallanır kıvama gelene kadar pişirilir.
- Kenarlarının kızarmaması ve cheesecakin çatlamaması için en kıymetli püf noktası: pişirirken kelepçeli kalıbı 2 kat folyo ile sarıyoruz.
- Kalıbımızı fırın tepsisine koyuyoruz.
- Tepsinin içine kaynar şu döküyoruz.
- Bu formda 170 derecede yavaş yavaş için için pişiriyoruz.
- Benimki 1 buçuk saat sürdü tabi her fırın farklı o yüzden 45 dkdan itibaren denetim edin.
- Kenarları büsbütün sabit oynası sallanıyor olacak.
- Merak etmeyin ortası sonradan dönüyor cheesecake pisince fırından çıkartmıyoruz, kapağı açık olarak fırının içinde soğutuyoruz.
- Üzerine istek edilen sos dökülür.
- 1 gece buzdolabında bekletilerek servis yapılır.
- Kalıptan çıkarmadan evvel kenarlarına yavaşça bıçakla sıyırıp o denli çıkarırsanız bir sorun olmaz afiyet olsun 🌺.
Orman Meyveli Chessecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









