Orman Meyveli Cheescake

Orman Meyveli Cheescake Tanımı İçin Malzemeler
- 2-2,5 paket tam buğdaylı bisküvi
- 100 gram eritilmiş tereyağı
Ara krema için:
- 700 gram labne (suyu süzülmüş)
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 adet yumurta
- 1 kutu sıvı krema (yaklaşık 200 ml )
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
Sos için:
- 1 su bardağı orman meyvesi (donmuş, olağan hiç fark etmez)
- 1 tatlı kaşığı çilek marmelatı (isteğe bağlı)
- 1-1,5 su bardağı su
- 2,5 yemek kaşığı nişasta
- 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
Orman Meyveli Cheescake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bisküvileri un üzere kıvam alana kadar çekin ve tereyağı ile buluşturun.
- Krema için; labne ve şekeri düşük periyotta çırpın.
- Üzerine yumurta harici gereçleri koyun bir sefer daha çırpıp teker teker yumurtaları ekleyin.
- Tekrar çırpın. Cheesecake’in en kıymetli püf noktasından.
- Önceden ısıttığınız 170 derece fırında ortası sallanır kenarları katı bir kıvama gelene kadar pişirin. (kalıbın etrafını alüminyum folyo ile sarın ve kesinlikle fırın tepsisinin içine kaynar su koyun. ).
- Pişen cheesecake’i fırında soğutun.
- Sosunuz için meyveleri ve çileği robottan geçirin.Tencereye ekleyin.
- Nişastayı su ile açıp tencereye ekleyin.
- Koyulaşana kadar pişirin. Bu arkadaş da soğumak için beklesin.
- Cheesecake ve sos da soğuduğunda sosu üzerine dökün. 1 gece buzdolabında bekletin. Afiyet olsun.
Orman Meyveli Cheescake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








