Orman Meyveli Browni

Orman Meyveli Browni Tanımı İçin Malzemeler

  • 80 g tereyağ
  • 200 g bitter çikolata (50-60 g sütlü kullandım)
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
  • 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı un
  • 1 çimdik tuz

İsteğe bağlı;

  • Orman meyvesi
  • Beyaz çikolata

Orman Meyveli Browni Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağ ve çikolataları benmari metodu eritelim. Tüm çikolatalar eridikten sonra oda sıcaklığına gelene kadar bekleyelim.
  2. Yumurta ve şekeri şeker eriyinceye kadar el mikseri ile çırpalım.
  3. Tereyağ ve çikolata karışımını ekleyip karıştıralım.
  4. Elenmiş un ve bir çimdik tuzu denetimli ekleyelim.
  5. Fırın kabına harcın yarısını koyalım. Ortasına beyaz çikolata ve orman meyvesi koyalım. ( ben 6 kare beyaz çikolatayı ufaladım. Vişne ve frambuaz kullandım. Ölçüsüz göz kararı serptim). Harcın kalan kısmını dökelim.
  6. Önceden ısınmış 175 derece fansız ayarda üzeri kabuklaşmaya başlayıncaya kadar ortalama 25 dk pişirelim. 1 saat oda sıcaklığında dinlendirelim. Afiyet olsun.

Orman Meyveli Browni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çilekli Magnolya
Mayalı Pizza Çörekler
Yulaflı Pankek
Terbiyeli Tavuk Suyu Çorbası
Yoğurmadan Ramazan Pidesi (Videolu)
Bayatlamayan Lokmalık Kurabiye (Videolu)
Hdabla | © 2025 |