Orman Meyveli Browni
Orman Meyveli Browni Tanımı İçin Malzemeler
- 80 g tereyağ
- 200 g bitter çikolata (50-60 g sütlü kullandım)
- 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
- 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı un
- 1 çimdik tuz
İsteğe bağlı;
- Orman meyvesi
- Beyaz çikolata
Orman Meyveli Browni Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağ ve çikolataları benmari metodu eritelim. Tüm çikolatalar eridikten sonra oda sıcaklığına gelene kadar bekleyelim.
- Yumurta ve şekeri şeker eriyinceye kadar el mikseri ile çırpalım.
- Tereyağ ve çikolata karışımını ekleyip karıştıralım.
- Elenmiş un ve bir çimdik tuzu denetimli ekleyelim.
- Fırın kabına harcın yarısını koyalım. Ortasına beyaz çikolata ve orman meyvesi koyalım. ( ben 6 kare beyaz çikolatayı ufaladım. Vişne ve frambuaz kullandım. Ölçüsüz göz kararı serptim). Harcın kalan kısmını dökelim.
- Önceden ısınmış 175 derece fansız ayarda üzeri kabuklaşmaya başlayıncaya kadar ortalama 25 dk pişirelim. 1 saat oda sıcaklığında dinlendirelim. Afiyet olsun.
Orman Meyveli Browni Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















