Orman Kebabı

Orman Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram kuşbaşı et
  • 2 orta uzunluk patates
  • 2 adet havuç
  • 2 sivri biber
  • 1 baş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 su bardağı su (ekstra 1 su bardağı su et için)
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 7-10 kısım maydanoz

Orman Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle etimizi ve 1 su bardağı suyumuzu geniş bir tencereye alıyoruz ve orta ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  2. Ayrı bir kaba sarımsak,biber,soğanları küçük bir formda doğruyoruz.
  3. Ayrı bir kaba patates ve havuçlarımızı küp küp doğruyoruz.
  4. Domateslerimizi başka bir kaba küçük bir formda doğruyoruz.
  5. Suyunu çeken etlerimize yağımızı ekliyoruz ve soğan,sarımsak,biberlerimizi ekleyip kavuruyoruz rengi değişen sebzelerimize domates ve salçamızı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  6. Patates ve soğanlarımızı ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz 10 dk boyunca kavurun.
  7. Son olarak bezelyemizi ekliyoruz taze alıp dipfriz de hazırladığım bezelyeden kullandım baharatlarımızıda ekleyip tenceremizi karıştırıyoruz ve son olarak suyunu ekliyoruz ve ocağımızın altını kısıyoruz tenceremizin kapağını kapatıyoruz .
  8. Sebzeler yumuşayana kadar ve su yarıya düşene kadar uygunca pişiriyoruz ve son olarak maydanozumuzu ince ince doğrayıp ekliyoruz ve tenceremizi kapatıyoruz.
  9. Evi saran koku ve tenceredeki renkler iştah açıyor etlerde yumuşacık oluyor deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ☺️.

Orman Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Sebzeli Misket Köfte Tarifi
Portakal Jöleli Muhallebili Kek
Kavrulmuş Arpa Şehriyeli Havuç Salatası
Bisküvili Pasta
3 Yemek Kaşığı Pastası
Kaymaklı Pamuk Poğaça
Hdabla | © 2025 |