Orman Kebabı

Orman Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram dana eti
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 büyük uzunluk soğan (küp doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 adet orta uzunluk patates
  • 2 adet havuç
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1,5 – 2 su bardağı etin suyu / olağan suda olur

Orman Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Eti az sıvı yağda mühürleyip düdüklü tencerede pişirelim.
  2. Uygun bir tencereye sıvı yağ ile soğanları kavuralım akabinde salçasını ekleyip kavurmaya devam edelim.
  3. Ardından kızarttığımız patates, havuç ve bezelyeyi ekleyelim.
  4. Daha sonra haşladığımız etleri ve etin suyundan da 1,5 su bardağı kadar ekleyip karıştıralım.
  5. Kapağını kapatıp kısık ateşte 15-20 dakika bu şekilde pişirmeye bırakalım.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🤗♥️.

Orman Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sütlü Kurabiye
Mantı Salatası
Mantar Tempura (Midye Tava Gibi)
Bulgurlu Yaprak Sarma
Dereotlu Peynirli Rulo Çörek
Banana Bread
Hdabla | © 2025 |