Orman Kebabı

Orman Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram modül et
- 1 büyük havuç
- 2 büyük patates
- 1 büyük soğan
- Yarım kavanoz bezelye
- 2 orta uzunluk diş sarımsak
Sosu için
- 1 yemek kaşığı dolusu kavrulmuş un
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
Orman Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Eti büyük kesimler halinde doğrayalım. Soğanı dörde bölelim. Et ve soğanı düdüklüde haşlayarak pişirelim.
- Havuç ve patatesi etten daha küçük boyutlarda lakin iri biçimde doğrayalım. Az bir yağda patates ve havucu kaçıralım. Büsbütün şişmesini beklemeden ocaktan indirelim.
- Et, patates, havucu dikdörtgen borcam kaseye alalım. Üzerine yarım kavanoz konserve bezelyeyi yıkayıp ekleyelim. 2 diş sarısağı da doğrayıp ekleyelim.
- Kavrulmuş un ve salçayı bir kaseye alalım üzerine su ekleyerek sulu bir muhallebi kıvamına getirelim.
- Bu karışımı borcamdaki materyallerin üzerine ekleyelim. Hazırlanan borcamdaki gereçlerin üzerini kapatacak kadar haşlanmış et suyu ekleyelim.
- 200 derecede üzeri kızarana ve kıvam alana kadar pişirelim.
- Servis etmeden evvel en az 15 dakika dinlendirmeye çalışalım.
Afiyet olsun
Orman Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

