Orjinal Tavuk Göğsü Tatlısı
Orjinal Tavuk Göğsü Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kase incecik didilmiş tavuk göğsü
- 125 gram margarin yahut tereyağ
- 1 su bardağı un
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 litre tam yağlı süt (jersey süt kullandım)
- 1 paket vanilin
Orjinal Tavuk Göğsü Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuğu düdüklüde haşladım. Güzelce dittim.
- Ardından üzerine soğuk su ekleyip 10 dk beklettim ve düzgünce süzdüm.
- Tencerede yağımı eritip unu ekledim ve güzelce kavurdum.
- Rengi dönmeye başladığında sütümü ekleyip çırpmaya devam ettim.
- Süt yeterlice ısınınca şekeri ekledim ve eriyene kadar tekrar çırptım.
- Ardından tavuğu içine ekledim bu etapta çırpmayı bırakıp tahta kaşıkla karıştırmaya başladım.
- Dibine tutmaması için tabanından karıştırın.
- En son vanilin ekleyip altını kapattım.
- Borcama döküp yarım saat birinci sıcağının çıkmasını bekleyip dolaba koydum.
- Ne kadar çok dolapta dinlenirse o kadar hoş oluyor bence ben 4 saat kadar dinlendirip servis ettim.
Deneyeceklere afiyet olsun🌼.
Orjinal Tavuk Göğsü Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







