Orijinal Pastane Poğaçası
Orijinal Pastane Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gr margarin
- 2 adet yumurta (1 nin sarısı üzerine)
- 20 gr yaş maya(yarım paket)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1.5 yemek kaşığı şeker
- 1 çay bardağı su
- 4-4.5 su bardağı un
Arasına koymak için;
- Kaşar peyniri
- Zeytin..vs
Orijinal Pastane Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Unu tezgaha alıp ortasını açın,tuzu kenarlara serpiyoruz( mayayla çabucak karışmasın diye) ,ortaya şeker,maya,yumurta ve margarini koyup güzelce karıştırdıktan sonra suyu ek edip,unu toparlaya toparlaya yumuşak bir hamur yapıyoruz. (sert olmasın).
- Hamuru hiç bekletmeden beseler yapıp üzerine bir poşet kapatıp 10dk dinlendiriyoruz.
- Bezeyi alıp bir kenarına avuç içinizle bastırıp kaşarı koyun ve öteki tarafına da avuç içinizle bastırın üç kısımları dudak formunda olacak.
- Fırını 40dereceye ayarlıyoruz ‼️pişirme kısmı kıymetli ‼️ tepsiyi 40derecelik fanlı fırında 10-12 dk pişirip fırını 160dereceye yükseltiyoruz.
- Fırının ayarı çabuk yükselip ısınıyorsa fazla yükseltmeyin. 20dk daha piştikten sonra kızarınca fırından çıkarın.
- Öncelikle tereyağı diil kesinlikle margarin kullanıyoruz ‼️ kuru maya diil yaş maya kullanıyoruz ‼️ tüm gereçler oda sıcaklığında olacak‼️.

Orijinal Pastane Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















