Orijinal Pastane Poğaçası

Orijinal Pastane Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gr margarin
  • 2 adet yumurta (1 nin sarısı üzerine)
  • 20 gr yaş maya(yarım paket)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı su
  • 4-4.5 su bardağı un

Arasına koymak için;

  • Kaşar peyniri
  • Zeytin..vs

Orijinal Pastane Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Unu tezgaha alıp ortasını açın,tuzu kenarlara serpiyoruz( mayayla çabucak karışmasın diye) ,ortaya şeker,maya,yumurta ve margarini koyup güzelce karıştırdıktan sonra suyu ek edip,unu toparlaya toparlaya yumuşak bir hamur yapıyoruz. (sert olmasın).
  2. Hamuru hiç bekletmeden beseler yapıp üzerine bir poşet kapatıp 10dk dinlendiriyoruz.
  3. Bezeyi alıp bir kenarına avuç içinizle bastırıp kaşarı koyun ve öteki tarafına da avuç içinizle bastırın üç kısımları dudak formunda olacak.
  4. Fırını 40dereceye ayarlıyoruz ‼️pişirme kısmı kıymetli ‼️ tepsiyi 40derecelik fanlı fırında 10-12 dk pişirip fırını 160dereceye yükseltiyoruz.
  5. Fırının ayarı çabuk yükselip ısınıyorsa fazla yükseltmeyin. 20dk daha piştikten sonra kızarınca fırından çıkarın.
  6. Öncelikle tereyağı diil kesinlikle margarin kullanıyoruz ‼️ kuru maya diil yaş maya kullanıyoruz ‼️ tüm gereçler oda sıcaklığında olacak‼️.

Orijinal Pastane Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cheeseburger Börek
Kahvaltılık Sade Menemen
Fırın Sütlaç Tarifi
Maş Salatası
Enfes Balaban Kebabı
Ispanaklı Gül Böreği
Hdabla | © 2025 |