Orijinal Pastane Açması

Orijinal Pastane Açması Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (sarısı üzerine akları içine )
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket maya
  • 6,5 -7 su bardağı un

Üzerine sürmek için;

  • 125 gram tereyağı

Üzeri için;

  • Ayrılan yumurta sarıları
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı pekmez
  • Susam

Orijinal Pastane Açması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına 6 su bardağı un ve mayayı alıp karıştıralım.
  2. Ortasını açıp su ,süt ve sıvı yağını koyalım.
  3. Yumurta aklarını ekleyelim.
  4. Tuz ve şekeri de ekleyip yoğuralım (eğer açmayı tatlımtırak sevmiyorsanız şekeri 2 yemek kaşığı ekleyin.
  5. Hamurumuzu yoğuralım ve 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  6. Mayalanan hamuru 10 bezeye ayıralım. Kullanacağımız yağıda 10 a ayıralım.
  7. Bezeleri top biçiminde yuvarlayalım.
  8. Tezgahı sıvı yağ ile yağlayalım.
  9. Bezeleri aralıklı biçimde yağlı tezgaha yerleştirelim.
  10. Üzerine bastırıp biraz genişletelim.
  11. Her bir bezeye bir modül yağdan koyalım ve 10 dakka dinlendirelim.
  12. İlk koyduğumuz bezeden başlayarak elimizle genişletebildigimiz kadar genişletelim.
  13. Ardından katlayıp rulo yapalım.
  14. Tüm bezeleri hazırladıktan sonra 10 dakika daha dinlendirelim ve yeniden birinci yaptığımız rulodan başlayarak hamuru dikkatlice uzatalım.
  15. Uç kısımlarından aykırı tarafa çevirerek bükelim.
  16. Açma halinde yuvarlayalım.
  17. Uçlarını birleştirip tepsiye dizelim.
  18. Mayalanması için 30 dakika bekletelim.
  19. Mayalanan hamura yumurta sarısı sürüp 175 derece ısıtılmış fırında denetimli bir biçimde pişirelim.Afiyet olsun.

Orijinal Pastane Açması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Közlenmiş Kızartma Patlıcan (Videolu)
Blenderda Pratik Çiğ Köfte
Susamlı Pişi
Patatesli Çıtır Börek (Buzluk Börek)
2 Kişilik Sağlıklı Brownie
Tepsi Poğaçası (Videolu)
Hdabla | © 2025 |