Ordu Usulü Levrek Buğulama
Ordu Yolu Levrek Buğulama Tanımı İçin Malzemeler
- Bol tereyağ
- 2 levrek fileto
- 2 orta uzunluk domates
- 3 – 4 damla krema
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isterseniz acı biberde ekleyebilirsiniz)
Ordu Yolu Levrek Buğulama Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle domateslerimizi ikiye bölüp, rendeliyoruz tavamızı ocağa alıp, bol tereyağı eritiyoruz.
- Isınan tavamıza domateslerimizi ekliyoruz güzelce ezerek pişiriyoruz, suyunu çektikçe çok az su ekleyip devam pişiriyoruz.
- Tuzu, karabiberi, kırmızı toz biberi ekliyorum biraz daha kaynatıyorum sonra balıklarımı koyuyorum.
- Bir müddet pişen balıklarımı çeviriyorum her yerini yeterli pişiriyorum, son olarak kremamıda ekleyip, karıştırıp, biraz daha suyunu çekmesi gerekiyor isteğe bağlı acı biber kullanabilirsiniz ben kullanmadım. Afiyet olsun. Sahiden çok lezzetli oluyor.
Ordu Adabı Levrek Buğulama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












