One Pot Tavada Lazanya

One Pot Tavada Lazanya Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı sadeyağ yahut margarin
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet kereviz dalı
- 2 diş sarımsak
- 300 gram kıyma
- 1 kutu doğranmış domates konservesi
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 500 ml su
- 200 ml krema
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- Pul biber
- Yaklaşık 350 gram lazanya yaprağı
Üzeri için;
- Rendelenmiş peynir
One Pot Tavada Lazanya Tanımı Nasıl Yapılır?
- Geniş bir tavada yağı ısıtın.
- Küçük doğranmış soğan, havuç ve kerevizi ekleyerek kavurun.
- Kıymayı ekleyin ve kıyma suyunu salıp sebzelerle bütünleşene kadar kavurmaya devam edin.
- Domates salçasını ekleyip birkaç dakika kavurun.
- Doğranmış domatesleri ve baharatları ekleyin, akabinde suyu ve kremayı ek edip kaynadıktan sonra lazanya yapraklarını sosun içine kırın.
- Tavanın kapağını kapatın, kısık ateşte yaklaşık 15-20 dakika yapraklar yumuşayana kadar pişirin.
- Daha sonra peynir rendeleyerek fırında peynirler eriyip hafif kızarana kadar bekletin.
- Sonra sıcak sıcak servis yaparak afiyetle tüketin.
Afiyet olsun❤️ (ben peşamel sosu eklemedim, lakin dilerseniz fırına verirken peşamel sosu ve peynirleri ekleyip fırına verip, bu formda de servis edebilirsiniz. ).
One Pot Tavada Lazanya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








