Omaç (Ekmek Köftesi)

Omaç (Ekmek Köftesi) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 büyük domates
  • 1 yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı salça (ben biber kullanıyorum)
  • Bayat konut ekmeği,lavaş ya da somun ekmek
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 soğan
  • Antep peyniri (varsa antep peyniri yoksa süzme kaşar da olur)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Omaç (Ekmek Köftesi) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ekmekleri düzgünce parçalayın ben robot kullandım pürüzsüz oldu. İsterseniz elle ya da bıçakla doğrayın.
  2. Domates biber ve soğanı da küçük küçük doğrayın.
  3. Ekmek,domates,biber,salça,soğan,tuz,biber,karabiberi elinizle yoğurun.
  4. Bir tarafta peynirleri de küçük küçük doğrayın. Ve karışımın içine atın.
  5. Tavada zeytinyağını düzgünce ısıtın. Tüm materyaller sert bir kıvam alınca zeytinyağını ekleyin.
  6. Sıcak zeytinyağı da eklenince yavaştan yoğurun ve elinizle şekillendirin.

Omaç (Ekmek Köftesi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muzlu Yulaflı Smoothie
Truff
Pazılı Parmak Köfte
Domatesli Ekmek
Pekmezli Kabak Tatlısı
Kolay Muzlu Rulo
Hdabla | © 2025 |